Maiar -Ghid de initiere

Florin Cojocaru
5 min readFeb 7, 2021

--

Maiar — Viitorul banilor

Maiar, noua aplicatie lansata de Elrond, este un portofel digital, o varianta upgradata a conventionalului home-banking ce permite stocarea in siguranta a crypto-monedelor pe telefon, dar si transferul acestora aproape instantaneu catre si de la oricine, oriunde in lume, folosing doar un numar de telefon sau herotag. Maiar a avut parte de o lansare triumfatoare, fiind deja considerat o alternativa romaneasca pentru Revolut sau PayPal.

In cele de mai jos veti descoperi pasii pentru cum se creaza cont in Maiar.

Maiar — Instalare si utilizare

Pas 1: Accesati App Store (IOS) sau Google Play (Android) si scrieti Maiar in campul de cautare al aplicatiilor:

Pas 2: Odata descarcata, deschideti aplicatia din meniul telefonului. O scurta descriere a aplicatiei va aparea. Dati click pe optiunile afisate, dupa cum urmeaza:

Pas 3: In acest pas va incepe crearea contului in Maiar. Veti avea disponibile doua variante: Import existing wallet care va permite conectarea cu contul de pe wallet.elrond sau Create new account prin care veti initia crearea unui cont nou (*aceasta varianta este accesibila chiar daca aveti deja un cont pe wallet.elrond, dar informatiile si monedele nu vor fi vizibile in Maiar)

Import existing wallet

Pas 4: Click pe Restore with recovery phrase. In pagina urmatoare va trebui sa inserati toate cele 24 de cuvinte generate la momentul crearii walletului, apoi selectati Continue:

Pas 5: Adaugati numarul de telefon pe care veti primi codul de confirmare ce urmeaza a fi adaugat in pasul urmator, dupa selectarea butonului Continue:

Pas 6: In urmatorul pas veti primi confimarea creari contului in Maiar. Click pe Continue pentru a accesa aplicatia:

Create new account

Pas 4”: Introduceti numarul de telefon pe care veti primi codul de confirmare:

Pas 5”: Introduceti codul primit si veti fi in mod automat redirectionat catre aplicatie:

Nota: In cazul in care se creaza un cont nou , din motive de securitate, vor trebui urmati pasii de mai jos pentru back-up-ul contului si protejarea acestuia.

· Protect your wallet — creati un cod pin de 4 cifre care va fi cerut pentru confirmarea anumitor actiuni;

· Back-up your wallet — o lista de 24 de cuvinte intr-o ordine unica vor fi automat generate de sistem; Salvati lista si nu o share-uiti cu alte persoane. In timpul crearii back-up-ului, vi se va cere sa rearanjati cuvintele in ordinea data de sistem. Odata luata aceasta actiune, procesul de back-up va fi incheiat. Cuvintele va vor folosi pentru autentificare in cazul reinstalarii aplicatiei, resetarii parolei, pierderii telefonului.

Pas 7: Odata primit accesul in aplicatie, un prim pas va fi crearea unui @herotag, username-ul sub care veti aparea in Maiar:

Nota: In cazul in care herotag-ul dorit este deja luat, va fi afisata eroarea de mai jos:

In pagina principala a aplicatiei sunt afisate diverse actiuni ce pot fi luate in doar cateva secunde:

Send: puteti transfera EGLD direct din aplicatia Maiar oricaruia dintre contactele din agenda sau catre orice adresa. Timpul de transfer este de doar cateva secunde:

Adaugati valoarea pe care vreti sa o transferati si Continue:

Selectati contactul/ herotagul catre care doriti sa transferati:

Click Send pentru o ultima confirmare:

Deposit: sunt disponibile adresa wallet-ului sau un QR cod care pot fi folosite de persoanele care doresc sa transfere EGLD catre contul dumneavoastra, o alternativa a herotag-ului in cazul in care initiatorul transferului nu foloseste Maiar sau transferul se face de pe o alta platforma.

Nota: Adresa marcata mai sus de forma erd**********0w va fi folosita si in cazul achizitionarii de EGLD de pe MoonPay.

Buy: folosit pentru cumpararea de EGLD direct din aplicatie, prin intermediul MoonPay pentru care costul de transfer in cazul primei achizitii din Maiar este de 0%, iar pentru tranzactiile urmatoare de 3.5%.

Introduceti suma pe care doriti sa o achizitionati, in $ sau EGLD, si click on Continue. Veti fi transferati catre pagina de MoonPay in care fie veti folosi contul dumneavoastra deja existent, fie in lipsa acestuia veti urma pasii standard de activare a unui cont.

Viitorul se intampla acum! Alege sa fii parte din el!

--

--